Krijg je visite over de vloer of wil je groots uitpakken met kerst? Dan is dit hét toetje dat je zeker moet proberen. Iedereen zal dit toetje lekker vinden en het staat ook nog eens zo op tafel. Ideaal wanneer je weinig tijd hebt of geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Ook wanneer je zelf zin hebt in iets lekkers kun je dit toetje snel op tafel zetten.

Zorg dat je alle ingrediënten in huis hebt en geniet van dit toetje wanneer jij dat wil. In een handomdraai zet je een heerlijk toetje op tafel waar je gasten van gaan watertanden. Sla dit recept op, zodat je dit vaker kunt gaan maken. Je gasten zullen de volgende keer dat ze op bezoek komen zeker nog eens vragen om dit heerlijke toetje. Daarnaast zal je zelf ook dit toetje vaker op tafel willen zetten. Dat wordt smullen.
Benodigdheden voor het Bastogne-karamel-bananen toetje
Met deze ingrediënten kun je 6 tot 8 toetjes maken, afhankelijk van hoe groot je ze maakt en hoe dik je de lagen maakt. Dit kun je allemaal op smaak doen. Kijk dus naar hoeveel tafelgasten je over de vloer krijgt om zo de ingrediënten te vermenigvuldigen of te delen.
Zo weet je zeker dat je voldoende toetjes maakt voor iedereen. Je kunt zelf bepalen hoeveel laagjes je maakt voor je toetje. Aan de hand daarvan kun je meer of minder ingrediënten kiezen. Een ding is zeker. De toetjes gaan sowieso allemaal op, doordat ze altijd in de smaak vallen bij iedereen.
Je hebt nodig:
3 bananen
Karamelsaus
2 pakjes kloppudding in de smaak vanille
2 pakjes verse slagroom
Bastognekruimels
Boter
Bekijk de bereiding op de volgende pagina!
Zo maak je de allerlekkerste toetjes
Klop de pudding op, zodat het een goede consistentie heeft. Je kunt hiervoor de kloppudding gebruiken van Dr. Oetker. Pak mooie schaaltjes waarin je de toetjes kunt opmaken. Kies je voor glazen schaaltjes, dan zie je alle lagen mooi op elkaar. Je begint met een laagje vanillepudding. Maak dan een mengsel van Bastogne kruimels gemengd met 70 gram gesmolten boter. Je krijgt dan plakkerige Bastogne kruimels. Je legt een laagje Bastogne bovenop de vanillepudding.

Hier leg je 3 schijfjes banaan op en je maakt het af met een toet slagroom. Af garnering strooi je nog een wat Bastogne kruimels bovenop de slagroom. Als laatste voeg je wat karamelsaus toe over het toetje om het helemaal af te maken. Nu kun je bovenstaande stappen nogmaals herhalen. Je kunt zoveel lagen toevoegen als je zelf wilt. Hoe meer lagen, hoe groter het toetje. Je kunt dan kiezen voor een smaller glaasje en meerdere lagen toevoegen. Of je kiest voor een breder schaaltje en minder lagen.