Vrijwel iedereen heeft dezelfde manier van een mandarijn pellen. Er wordt een beginnetje gemaakt met je nagel en vervolgens begin je te pellen. Soms gaat dit makkelijk maar meestal is dit een tijdrovend klusje. Vaak blijven hierdoor ook veel witte velletjes achter op je mandarijn of je bent lang bezig met het pellen van je mandarijn. Hier heb je niet altijd zin in waardoor je jouw fruit laat liggen.
De volgende keer dat je een mandarijn, een grapefruit of een sinaasappel gaat eten kun je het eens op deze manier proberen. Dit is heel makkelijk en zorgt ervoor dat je veel minder tijd kwijt bent aan het pellen van je citrusvruchten. Zo krijg je toch je vitamines binnen.
Hoe ga je te werk?
Neem je mandarijn en leg deze neer met de steel naar de zijkant. Pak nu een mes en snij de mandarijn doormidden. Nu heb je twee delen van de mandarijn. Door nu zachtjes op de bodem te drukken aan de buitenkant van de mandarijn, duw je als het ware de mandarijn binnenstebuiten. Hierdoor zullen alle losse partjes makkelijk loskomen uit de schil.
Nu kun je de losse partjes met twee vingers uit de schil halen en opeten. Je zal zien dat er veel minder witte stukjes achterblijven op je mandarijn en dat je veel minder tijd kwijt bent aan het pellen van je mandarijn. Wanneer je de mandarijn hebt opgegeten heb je twee stukjes schil wat je makkelijk weg kunt gooien in plaats van heel veel losse stukjes.
Alleen zo werkt deze truc goed
Deze truc werkt niet alleen voor mandarijnen maar ook voor sinaasappels en grapefruits. Wanneer je een citrusvrucht eindelijk hebt gepeld blijf je nog achter met veel witte velletjes en veel afval. Door deze truc toe te passen heb je hier geen last meer van en kun je de schil gebruiken als bordje om te eten. Nu je deze truc kent ga je nooit meer je citrusvruchten op de oude manier pellen.
Zorg er wel voor dat je de citrusvrucht op de juiste manier doormidden snijdt. Wanneer je hem doormidden snijdt bij de steel zal dit niet hetzelfde effect hebben. Voordat je deze truc dus uitprobeert dien je goed de instructies te volgen. Alleen zo kun je alle voordelen halen uit deze handige truc om in enkele seconden je mandarijn te pellen en op te kunnen eten.