Eens je ziet hoe deze kip bereid wordt, ben je verkocht! Dit is een recept gebaseerd op de nieuwe Hasselback-trend, maar dan met kip! Het resultaat is misschien wel de lekkerste kip die je ooit hebt geproefd! Het is eenvoudig te bereiden en absoluut een gerecht waarmee je je vrienden en familie kunt imponeren! Deze gevulde kip met een twist is het neusje van de zalm onder de kiprecepten.

Ingrediënten:
1 theelepel olijfolie
1 ½ kopjes verse babyspinazie
¼ kopje ricotta kaas
2 kippenborsten van 1 pond elk
1/8 kopje geraspte witte cheddar kaas
Paprika
Zout en peper
Lees verder op de volgende pagina…
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een bakpan op middelhoog vuur terwijl de oven opwarmt. Voeg de olie toe wanneer de pan warm is en bak de spinazie 3-5 minuten. Je wilt dat de bladeren lichtjes verwelkt zijn. Roer nu de ricotta door de spinazie en meng dit ongeveer 30-60 seconden. Haal het van het vuur en laat het afkoelen.
Neem nu je schoongemaakte kippenborsten en snijd er om de centimeter ongeveer gleufjes in, ofwel zo’n 1cm apart. Snijd ze niet helemaal door tot op de bodem. Maak de sneden slechts ongeveer 75% van de weg door, want dat is het kenmerk van Hasselback kip. Je hoeft niet precies te zijn over de diepte van de sneden. Zorg er gewoon voor dat je niet helemaal door de kip snijdt.
Nu is het tijd om de kip te vullen: spreid de sneden open en vul ze met het ricotta-spinaziemengsel. Breng op smaak met zout en peper naar wens. Strooi vervolgens de geraspte cheddar kaas erover. Paprika komt hierna om het wat kleur en een rooksmaak te geven. Plaats elk stuk kip in een bakvorm en bak in de oven voor 20 tot 25 minuten. Wanneer de kaas gesmolten is en de sappen helder zijn, dan moet deze helemaal klaar zijn.
Je kunt dit gerecht serveren met gestoomde broccoli en bruine rijst om het een gezonde maaltijd te maken, of je kunt zwaardere bijgerechten kiezen. Hoe dan ook, je gasten zullen zeker gefocust zijn op de kip!