Wat zijn de voordelen voor je lichaam als je iedere dag 2 eieren eet? Eieren bevatten vitamine D en helpen het lichaam bij het absorberen van calcium, wat de botten versterkt en botontkalking voorkomt. Bovendien zijn eieren rijk aan folaat, een vorm van vitamine B die vaak ontbreekt bij vrouwen, en dit helpt de huid, het haar en de lever te beschermen.
Een interessante ontdekking van een Canadees onderzoeksteam is dat het eten van eieren, en dus meer specifiek de eidooier, kan helpen het risico op hart-en vaatziekten en kanker te verminderen. Dit komt door twee antioxidanten, tryptofaan en tyrosine, die in eidooiers te vinden zijn.
Een ander voordeel van het eten van eieren is de bijdrage aan het afvallen en behoud van spiermassa. Een ei bevat ongeveer 6 gram eiwit, wat kan helpen bij het repareren van weefsels en het opbouwen van spieren. Het kan ook de verzadiging bevorderen, wat resulteert in minder calorieën die geconsumeerd worden tijdens de maaltijd en zo kan helpen bij afvallen.
Eieren hebben echter wel een hoog cholesterolgehalte, waardoor sommige mensen aarzelen om ze dagelijks te eten. Deskundigen zeggen echter, dat het eten van 1-2 eieren per dag geen significant effect heeft op het vergroten van het risico op hart-en vaatziekten bij gezonde mensen.
Vergeet niet dat de manier van koken ook belangrijk is. Gebakken of gekookte eieren zijn gezonder dan gebakken eieren, omdat de olie die gebruikt wordt tijdens het bakproces de voedingswaarde kan aantasten.
Als je geen aandoeningen hebt die het eten van eieren beperken, dan is het eten van 1-2 eieren per dag een goed en gezond idee!