We weten het, het is een beetje vroeg voor dit soort dingen, maar we kunnen gewoon niet wachten tot de lente begint! Iedereen houdt van een mooi bosje bloemen in huis. Of het nu is voor je verjaardag, omdat je bent geslaagd of om ander leuk nieuws te vieren.
Bloemen herinneren je aan een mooi moment. Natuurlijk kun je ook een bosje bloemen in huis halen voor de gezellige sfeer of omdat je visite over de vloer krijgt. Bloemen zijn vrij prijzig en met een beetje geluk kun je er net een week mee vooruit. Daarna dien je de bloemen alweer weg te gooien. Super zonde natuurlijk. Maar wat nou als je van dat bosje bloemen een hele struik kunt maken?
Van een bosje naar een tuin vol rozen
Rozen ruiken heerlijk en die wil je het liefst iedere dag in huis hebben staan. Helaas gaat dat niet en zullen ze na een aantal dagen verwelken. Met deze handige tip kun je ervoor zorgen dat je gemakkelijk je eigen rozen kunt kweken. Zo heb je altijd een mooie rozenstruik in de tuin staan. Het enige wat je nodig hebt is een aardappel, een rozensteel en een plastic flesje.
Ook dien je een pot en potgrond te hebben waar je de aardappel en de rozensteel in gaat zetten. Hier zal dan ook de rozenstruik gaan groeien. Je zal merken dat na een aantal dagen je al verschil gaat zien. Na verloop van tijd kun je jouw eigen rozentuin kweken in de tuin. Dit kun je keer op keer blijven doen zodat je jouw hele tuin vol kunt zetten met bloemen.
Zo kweek je je eigen bloemenstruik
Maak een gat in de aardappel met een boor of een mesje. Dit gaat dient groot genoeg te zijn om een rozensteel in te steken. Zorg ervoor dat je de steel schuin afsnijdt vlakbij de kop van de roos. De bloem kun je eventueel nog bewaren als die nog mooi is. Haal alle doorn en bladeren van de steel en steek deze in de aardappel. Vul nu je pot met een laagje potgrond.
Plaats de aardappel in de pot en vul de rest van de pot met grond tot de rand. De steel dient boven de aarde uit te komen. Neem nu een flesje en knip of snij hier de bodem vanaf. Haal ook de dop van de fles af en plaats deze over de steel van de bloem heen. Zo staat de steel goed beschermd en zal hij recht omhoog gaan groeien. Om de zoveel dagen kun je de aardappel met de steel wat water geven.