Ben je al dat gefriemel en gepruts met eierschalen helemaal beu na het koken ervan? Wel, verrassing! Het antwoord op jouw problemen is al die tijd precies onder je neus geweest, en je raadt nooit wat het is – citroensap. Ja, je hoort het goed. Naast het feit dat citroen een heerlijk pittige smaakmaker is die je eten naar een hoger niveau tilt, speelt het ook een cruciale rol bij het pellen van eieren zonder enige moeite.
Nu vraag je je misschien af hoe iets zo simpel als een citroen dit voor elkaar krijgt. Wel, citroenen zijn niet alleen de sterren van de show in je limonade of de geheime smaakmaker in vele van je lievelingsgerechten; ze bezitten ook een verbazingwekkend eenvoudige truc om het eeuwenoude probleem van het pellen van gekookte eieren op te lossen. Normaal gesproken levert het pellen van eieren na een kooktijd van ongeveer tien minuten wisselvallige resultaten op. Waar bij het ene ei de schaal er zo vanaf glijdt, lijkt de schaal van het andere ei wel vergroeid te zijn met het eiwit, wat resulteert in eieren die er allesbehalve appetijtelijk uitzien.
Lees verder op de volgende pagina…
Een makkelijk trucje: eieren pellen met een vleugje citroen
Dit is de werkwijze: Neem voordat je jouw eieren gaat koken een citroen en snijd deze doormidden. Je hebt dan de keuze om ofwel de schaal van het ei zachtjes in te wrijven met de citroen, of simpelweg een kwart van de citroen in het water te werpen waarin je de eieren zult koken. Kook de eieren vervolgens zoals je gewend bent tot ze de gewenste hardheid hebben bereikt.
Wat daarop volgt, zal ongetwijfeld een aangename verrassing zijn: je zult merken dat de schaal van de eieren na het koken met zoveel gemak loslaat alsof er magie in het spel is. En die magie? Dat is de hand van de citroen. Voor je het weet, heb je eieren die niet alleen perfect gekookt zijn, maar waarvan de schaal er ook nog eens zonder enige moeite af glijdt. Voilà, weg zijn de tijden van frustratie en misvormde eieren!
Vond je deze tip handig? Vergeet dan niet om dit wonderlijke keukengeheim te delen met je vrienden en familie op Facebook. Want zeg nou zelf, wie wil nou niet het leven in de keuken een stukje makkelijker maken?
Bron: Homerecipe