Brood kan worden belegd met een verscheidenheid aan zoetigheden, waaronder Fruit hagelslag, appelstroop, jam, chocopasta en chocoladevlokken. Misschien zou je stiekem wel willen dat die eerste drie nog gezonder zijn omdat ze fruit bevatten. Niets is echter minder waar. fruit hagelslag lijken wel de gezondste topping voor zoet brood. fruit hagelslag met een gewicht van 15 gram bevatten in feite 59 calorieën en 14,7 gram suiker. Omgerekend verwijst naar de 3,5 klontjes suiker die je aan je boterham toevoegt. De rest is helaas ook niet veel beter:

- Vruchtenhagel (15 g): 59 kcal en 14,7 g suiker
- Honing (15 g): 48 kcal en 12 g suiker
- Vlokken (15 g): 68 kcal en 10,5 g suiker
- Hagelslag (15 g): 68 kcal 9,7 g suiker
- Chocoladepasta (20 g): 114 kcal en 12,2 g suiker
- Appelstroop (20 g): 56 kcal en 11,6 g suiker
- Jam (20 g): 50 kcal en 10,2 g suiker
Vleesbeleg
Wilt u vanaf dit moment uw fruit hagelslag liever inruilen voor iets hartigs? Wees daarom voorzichtig als je vlees gerelateerde broodproducten koopt. Geen van de zestien geteste worstjes in een onderzoek van de Consumentenbond is geslaagd, maar met name Gelderse worst bleek de minst gezonde optie voor brood. Het bevat namelijk veel zout en vet. In feite bevat een pakje Gelderse worst van 100 gram doorgaans 28 gram vet, waarvan 10 ongezond verzadigd vet. In 100 gram Gelderse worst zit ook 2,3% zout. Bovendien maakte het vet- en zoutgehalte van leverworst het eten moeilijk. De test verbeterde slechts licht mager vlees zoals gerookt rundvlees en kipfilet, maar ze bevatten nog steeds veel zout en (onverzadigde) vetten.