Als je verzot bent op knapperige snacks, heb ik hier een heerlijke tip voor je! Je kent ze vast wel, die sappige, kaasachtige, warme nacho’s die je in veel eetgelegenheden bij een gezellig drankje kunt bestellen. Ze zijn vaak in no-time op, want laten we eerlijk zijn, zodra je begint met eten, is stoppen vrijwel onmogelijk. Nu hoef je niet meer te raden naar het geheime recept van je favoriete cafe of restaurant, want ik ga je vertellen hoe je thuis dit verslavende hapje in een vloek en een zucht klaarmaakt. Dus, loopt het water je al in de mond? Bij mij in ieder geval wel!
Wat heb je nodig voor twee personen die willen genieten van een lekkere snack? Zorg dat je het volgende in huis hebt:
- Halve zak van je lievelingstortillachips
- 300 gram mals rundergehakt
- De warme touch van paprikapoeder
- Een snuifje cayennepeper voor de pit
- 1 rode en 1 gele paprika voor een kleurrijke mix
- 1 flinke ui
- 1 stevige knoflookteen voor de smaak
- Een royale handvol geraspte kaas
En om het af te maken, wat zure room en chilisaus naar smaak. Niet zo’n fan van een van deze dips? Schakel dan over op een smeuïge guacamole. Maar laten we niet te ver op de zaken vooruitlopen, want het echte werk begint op de volgende pagina. Daar ga ik je het stap-voor-stap recept onthullen.
Het smakelijke recept
Nu is het tijd om je smaakpapillen te verrassen met het eigenhandig bereiden van deze nacho-schotel. Het is makkelijker dan je denkt en voordat je het weet, zit je op de bank te smullen van deze heerlijke creatie. Laten we beginnen!
Begin met het voorverwarmen van je oven tot een gezellige 180 graden en vet ondertussen een ovenschaal in met wat boter of olie. Zet dan een pan op het vuur en bak het gehakt rul. Voeg een goede hoeveelheid paprikapoeder en een vleugje cayennepeper toe om het geheel smaakvol op peil te brengen.
Tijdens het bakken snijd je de paprika’s, ui en knoflook in fijne stukjes en deze bak je gezellig mee met het gehakt voor zo’n vijf minuten. Leg een eerste laag tortillachips in de ovenschaal, schep er wat van het kruidige gehaktmengsel overheen en bedek dit weer met een tweede laag chips. Bestrooi het tenslotte met ongeveer twee flinke handen vol geraspte kaas en laat de oven de rest van het werk doen. Na ongeveer 5 tot 10 minuten is de kaas heerlijk gesmolten en de geuren in je keuken doen je vermoeden dat je in je favoriete Mexicaanse restaurant bent.
Haal de schaal uit de oven en serveer de nacho’s met een dot zure room, wat chilisaus en/of guacamole naar believen. En daar heb je het dan, jouw zelfgemaakte overheerlijke borrelhap of voorgerecht. Buen apetito!