Een jachtschotel past over het algemeen goed in het rijtje van de stamppotten, maar eigenlijk kan je een heerlijke jachtschotel gewoon het hele jaar dooreten. Je kan een pakje kruidenmix kopen in de supermarkt voor een jachtschotel, maar zelf maken en met verse ingrediënten is veel lekkerder en helemaal niet moeilijk. Daarom leggen wij in dit artikel aan je uit hoe je zelf een heerlijk jachtschotel bereidt.

Ingrediënten:
• 1 kg runderstooflappen
• 400 ml runderbouillon (van een blokje)
• 3 el azijn
• 1 tl suiker
• 2 laurier blaadjes
• 2 kruidnagels
• 2 el bloem
• boter (om in te bakken)
• 1 blikje tomatenpuree (klein)
• 1 zure appel
• 2 uien
• 400 gr wortelen
• 250 gr champignons
• snufje kaneel
• circa 800 gram aardappelpuree
Bereiding:
Snijd de runderlappen in blokjes en meng deze in een grote kom met de bloem.
Verhit een flinke klont boter in een stoofpan en schroei het vlees rondom dicht.
Snijd de uien in gewenste grootte en voeg deze aan de pan.
Voeg de azijn, tomatenpuree en suiker toe en roer goed door. Blus hierna het geheel af met de bouillon.
Voeg de laurier en kruidnagel toe en laat het geheel voor circa 1,5 uur stoven.
Bak in een andere pan de champignons en snijd de wortels in kleine stukjes en voeg deze aan de stoofpan.
Stoof nogmaals voor circa 2 uur en proef tussendoor of het vlees zacht is en de stoof goed op smaak.
Maak in de tussentijd de aardappelpuree en snijd de appel in ringen.
Verwarm de oven voor op 200 graden, doe de stoofvlees in een grote ovenschaal en bedek de bovenkant met de helft van de appelringen.
Leg bovenop de appelringen de aardappelpuree en dek af met de andere helft van de appelringen.
Bestrijk de bovenkant met wat boter en breng eventueel op smaak met wat kaneel.
Bak de ovenschaal voor circa 25 minuten op 200 graden.