Tijdens een barbecue mag een lekkere salade natuurlijk niet ontbreken. Een komkommersalade is bijvoorbeeld zo gemaakt en kent vele varianten. Als jij wel van een beetje pittig eten houdt, dan hebben wij de perfecte salade voor je.
Deze pittige komkommersalade heeft een heerlijke bite en sluit perfect aan bij een barbecue. Maar deze salade past ook heel goed naast een Aziatisch gerecht zoals bijvoorbeeld nasi of bami. Bekijk hieronder hoe je ‘m maakt!
Ingrediënten:
• 1 komkommer, gewassen
• 50 gr ui, grofgesnipperd
• 1 bosui, fijngesneden
• 2 tenen knoflook, geperst
• 2 el sojasaus
• 2 tl chilivlokken
• 2 tl sesamolie
• 2 tl sesamzaadjes, getoast
• 1 tl suiker
Bereiding:
Snijd de gewassen komkommer over de lengte doormidden en snijd vervolgens in reepjes.
Doe de komkommer in een grote kom en voeg de bosui en knoflook toe en roer goed door.
Voeg de overige ingrediënten aan de komkommer, meng alles goed door elkaar en plaats in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Bekijk nog eens alle instructies in de onderstaande video voor de bereidingswijze