In Nederland zijn we eigenlijk allemaal een beetje bekend met de Indische keuken. Hetzij via eigen familie, andermans familie of middels Indische restaurants. In deze keuken wordt het lekkerste smoorvlees gemaakt. Daging smoor is zo’n variant waarbij vlees lekker lang wordt gesudderd in allerlei kruiden. Wanneer het klaar is dan hou je heerlijk mals draadjesvlees over, perfect te combineren met wat rijst en groente.
Ingrediënten:
– 500g rundvlees(liefst iets vettere riblappen)
– 2 teentjes geperste knoflook
– 2 uien(gesnipperd)
– 100ml ketjap manis
– bouillonblokje
– 2el suiker
– 300ml water
– snufje nootmuskaat
Bereiding:
1. Snij het rundvlees in blokjes van 1.5cm, snipper het uitje en pers de knoflook.
2. Verhit wat olie in een braadpan en bak hierin het vlees en fruit tegelijkertijd hierin de uitjes en de knoflook. Voeg ook de suiker toe.
3. Braad het vlees een paar minuten aan en blus het dan met ketjap(maximaal 100ml).
4. Gooi het water en het bouillonblokje er ook bij.
5. Even goed roeren en laat het vlees dan een uurtje smoren op laag vuur met de deksel op de pan.
6. Wanneer al het water bijna verdampt is voeg je nog wat water toe en smoor je het nog een klein uurtje.
7. Zorg ervoor dat het vlees onder het smoren nooit droog staat want dan brand het aan.
8. De vuistregel is, hoe langer smoren hoe lekkerder. Wanneer je het vlees wilt serveren zorg ervoor dat de saus een dikke substantie heeft.
Serveer dit gerecht met rijst en groente.
(Bron foto: Wikimedia 1, Wikimedia 2)