Maak je vaak pasta en wil je eens een keer wat anders proberen? Dan kun je dit ene ingrediënt toevoegen om je pastasaus nóg lekkerder te maken. Zo heb je je pasta nog nooit geproefd. Je tafelgasten zullen zich dan ook direct afvragen wat je dit keer anders hebt gedaan.
Wanneer je ze verteld wat het extra ingrediënt is zullen ze je waarschijnlijk raar aankijken, maar het werkt wel. Met deze toevoeging creëer je een ware smaakexplosie waardoor je jouw pasta nooit meer op de oude manier gaat klaarmaken. De extra toevoeging heb je waarschijnlijk al in je keukenkastjes staan waardoor je het direct kunt uitproberen wanneer je weer pasta gaat serveren.
Wat heb je nodig voor het recept
– Jouw favoriete pasta
– Rundvlees gehakt
– Ui
– Knoflook
– Bleekselderij
– Tomatenpuree
– Wortel
Als extra opties kun je kiezen voor de toevoeging van melk, room, wijn of kaas om de pastasaus extra op smaak te brengen. Iedereen heeft een eigen smaak en daarom zullen jouw ingrediënten er misschien anders uitzien. Je kunt de pastasaus maken zoals je die normaal ook altijd doet.
Hier voeg je dus jouw favoriete ingrediënten in. Dit extra ingrediënt kun je toevoegen aan jouw eigen samengestelde pastasaus voor een intense smaakbeleving en een romig eindresultaat, zonder dat het je veel calorieën of geld kost.
Het geheime ingrediënt
Nu vraag je je misschien af wat het geheime ingrediënt dan is wat deze pastasaus zo lekker maakt. Dat is een theelepeltje oploskoffie. Wanneer je jouw gehakt hebt gebakken en hier alle kruiden aan gaat toevoegen, dan voeg je ook een theelepeltje oploskoffie toe.
Dit zal zorgen voor een heerlijke smaak welke goed samen gaat met de smaak van tomaten en de rest van de ingrediënten van dit recept. Het recept is ontstaan door de de Engelse supermarktketen Sainsbury’s. Zij kwamen naar buiten met dit geheime recept. Iedereen heeft wel oploskoffie in huis waardoor je dit recept direct kunt uitproberen.
Waarom werkt dit zo goed?
Er zijn een aantal ingrediënten en etenswaren die elkaar helemaal kunnen ophalen. Hierdoor worden smaken versterkt waardoor het gerecht nog lekkerder wordt. Zo is een theelepeltje oploskoffie in de pastasaus ook een goed voorbeeld.
De pasta zal romiger en lekkerder worden met slecht dit simpele en goedkope ingrediënt. Deze toevoeging werkt het beste bij tomatensauzen zoals een bolognesesaus. De volgende keer dat jij pasta gaat maken kun je jouw tafelgasten verrassen met jouw kookkunsten.